Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Πρόστιμο εξετάζει η EE στα Kράτη-Mέλη που δεν δέχονται πρόσφυγες

Πρόστιμο θα επιβάλλεται στα κράτη-μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν για την αναθεώρηση του συστήματος ασύλου της ΕΕ, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Το σχέδιο, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, έχει σκοπό τον διαμοιρασμό του βάρους από μία ενδεχόμενη νέα προσφυγική εισροή στην ένωση, από τα κράτη που αποτελούν εξωτερικά σύνορα, σε όλη την επικράτεια της ΕΕ.

Πάντα σύμφωνα με τους FT, στο προσχέδιο της Δευτέρας προβλέπεται πρόστιμο 250.000 ευρώ για κάθε κράτος-μέλος που δεν δέχεται να λάβει πρόσφυγες στο έδαφός του. Ωστόσο αυτό το ποσό μπορεί να αλλάξει, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της ΕΕ που επικαλείται η εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει η DW, με ανησυχία παρακολουθεί την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Frans Timmermans, καθώς θεωρεί επιβεβλημένο να στηριχθεί η Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ στην προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin