Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

Pierre Moscovici: «Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για τη συμφωνία. H συμφωνία είναι Eφικτή και Aναγκαία»

«Η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια παρουσίασης των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν δηλώνοντας πως ο ίδιος τηρεί μία μετριοπαθή αισιόδοξη στάση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Δεν είναι εύκολα τα θέματα που συζητάμε, θέλουμε πολύ δουλειά, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ενέργεια», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «έχουμε χαράξει το δρόμο».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι έχουν γίνει όλες οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις «που ζητήθηκαν απ' την Ελλάδα, για το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ, την καλύτερη είσπραξη των φόρων. Και όπως είπα και παλαιότερα έχουμε συμφωνήσει στο 99% των μέτρων».

Ωστόσο, όπως επισήμανε παραμένει σε εκκρεμότητα το δεύτερο “μπλοκ” των παρεμβάσεων που περιλαμβάνει το μηχανισμό ενεργοποίησης προληπτικών μέτρων στην περίπτωση που καταγράφεται κενό στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

 Όπως σημείωσε όλες οι πλευρές έχουν συζητήσει πως νομικά μπορεί να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin