Τρίτη, Μαΐου 03, 2016

H Kομισιόν προτείνει την Aπελευθέρωση των θεωρήσεων Tούρκων υπηκόων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει, εκτός απροόπτου την Τετάρτη, την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους υπηκόους, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση εναπόκειται στα κράτη μέλη της ΕΕ.


Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές σημείωναν πως προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και κατά τη διάρκεια της προέγκρισής της από την ευρωβουλή όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη προβάλλουν ενστάσεις έναντι των προτάσεων της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα Politico δύο είναι τα επιχειρήματα επί των οποίων θα βασίσει αύριο την πρότασή της η Επιτροπή.

Το πρώτο επιχείρημα έχει να κάνει με την απουσία άλλης βιώσιμης εναλλακτικής για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και την αποφυγή μετατροπής της Ελλάδας σε γιγάντιο καταυλισμό προσφύγων και το δεύτερο με το γεγονός ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει να αγνοεί την Τουρκία, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο...
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin