Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Η διαπραγμάτευση για το Brexit είναι τώρα στα χέρια των ικανών δικηγόρων μας : Jean-Claude Juncker

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που θα επιβλέψει τις διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν τη Βρετανία εκτός της Ε.Ε., δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί τα άλλα κράτη-μέλη να είναι δίκαια απέναντι στο Λονδίνο, διατηρώντας παράλληλα την ενότητά τους.


«Αυτό που ήταν και παραμένει το πιο σημαντικό για εμένα είναι η συμπεριφορά μας σε αυτές τις συνομιλίες να δείξουν την καλύτερη πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Σε ό,τι αφορά την ενότητα, την πολιτική αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη προς το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Τουσκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Reuters.

Δίνοντας αναφορά για τη σύνοδο των 27 ηγετών της οποίας προήδρευσε στις 29 Απριλίου, ο Τουσκ τόνισε ότι θα επιμείνουν το Λονδίνο να καταγράψει «επαρκή πρόοδο» ως προς τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, τις εκκρεμείς πληρωμές και τα ιρλανδικά σύνορα, πριν οι Βρυξέλλες ξεκινήσουν τις συνομιλίες για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η ένωση είναι έτοιμη και θα εργαστεί επί των προτεραιοτήτων για το μέλλον της: «Αυτή η διαπραγμάτευση είναι τώρα στα χέρια των ικανών δικηγόρων μας για το διαζύγιο», δήλωσε.
 newsbeast.gr
17/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin