Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Αξιωματούχος ΕΕ δίνει 50% πιθανότητες για συνολική λύση για την Ελλάδα

Πενήντα τοις εκατό πιθανότητες για συνολική συμφωνία τη Δευτέρα και για το χρέος και για την εκταμίευση, έδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες Κοινοτικός αξιωματούχος, με αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο για το επερχόμενο Εurogroup.


Σύμφωνα με τον κοινοτικό αξιωματούχο, η Ελλάδα θα είναι το τελευταίο θέμα της ατζέντας  και δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πόσο θα διαρκέσει η συζήτηση για αυτή.Ανέφερε ότι “το συνολικό πακέτο συμφωνιών αποτελείται από το πακέτο πολιτικής (που έχει γίνει), από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων (ένα μεγάλο μέρος αυτών έχει τεθεί στο κοινοβούλιο και η διαδικασίας έγκρισης έχει ξεκινήσει), τρίτον υπάρχει η έκθεση συμμόρφωσης (που προϋποθέτει μεταφράσεις εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων και τον έλεγχο συμβατότητας με τη συμφωνία) και τέλος, τέταρτον, μια ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.

Όταν υπάρξει και αυτή, τότε θα έχουμε την τελική συνολική συμφωνία. Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με το πιθανό πρόγραμμα του ΔΝΤ, το MEFP. Όταν το ΔΝΤ θα έχει και το DSA τότε θα πάει στο ΔΣ του και θα πάρει την απόφασή του”.Συμπλήρωσε δε, ότι “προς το παρόν περιμένουμε την έκθεση συμμόρφωσής, για ότι έχει ως τότε νομοθετηθεί και θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας.

Τα προαπαιτούμενα που θα εκκρεμούν θα είναι διοικητικά και απαιτούν τη νομοθέτηση που ήδη γίνεται (το Σ/Κ πριν το eurogroup)”.Διευκρινίζοντας αυτό που μας χωρίζει από μια τελική συμφωνία, σημείωσε “μόνο μια συμφωνία για το θέμα του χρέους που θα ικανοποιεί όλους.
 ΚΥΠΕ/ riknews.com.cy
 17/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin