Σάββατο, Ιουλίου 16, 2016

Τουρκία: Το στρατιωτικό πραξικόπημα απέτυχε

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, μίλησε στο δίκτυο CNN λίγο μετά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και το πραξικόπημα απέτυχε.

Το βράδυ της Παρασκευής, στη γειτονική Τουρκία εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ πολλών ωρών έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων, δημιουργώντας σκηνικό εμφυλίου επί πολλές ώρες.

Κι ενώ οι πραξικοπηματίες είχαν πιάσει στον ύπνο το τουρκικό πολιτικό σύστημα, μετά τις 2.00 το κλίμα άλλαξε ελαφρώς, καθώς οι πληροφορίες έκαναν λόγο για επαναφορά του Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Σαμπάχ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπ. Γιλντιρίμ δήλωσε πως οι λίγοι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος συνελήφθησαν. Επίσης ο αρχηγός του στρατού έδωσε εντολή στους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Μετά τις 2.30 ο αρχηγός της ΜΙΤ ανακοίνωνε ότι το πραξικόπημα απέτυχε. Αυτές οι εκτιμήσεις δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται προς ώρας, καθώς οι μάχες μαίνονται στην Άγκυρα και ο Ερντογάν παραμένει στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin