Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Γερμανία: Πάνω από 90 δισ. για το προσφυγικό

Το ποσό των 93,6 δισ. ευρώ υπολογίζει  η γερμανική κυβέρνηση ότι θα δαπανήσει έως το 2020 για υποδομές υποδοχής, αλλά και προγράμματα ενσωμάτωσης προσφύγων.

Αυτό υποστηρίζει το Der Spiegel, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο επίκεντρο βολών από όλες τις πλευρές για τους χειρισμούς της στην προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό περιοδικό επικαλείται προσχέδιο εγγράφου του υπουργείου Οικονομικού, το οποίο και θα τεθεί σε διαβούλευση με τα 16 κρατίδια της χώρας.
Πρόκειται για ένα αρκετό υψηλό ποσό, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από τα ενισχυόμενα αντιμεταναστευτικά κινήματα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται, ωστόσο, στο δημοσίευμα το ποσό περιλαμβάνει και δαπάνες, οι οποίες έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν τις ρίζες του προσφυγικού κύματος- κάτι που ενδεχομένως να μεταφράζεται σε οικονομική βοήθεια ή άλλα προγράμματα στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.

Σύμφωνα με το προσχέδιο περίπου 25,7 δισ. ευρώ θα διατεθούν για επιδόματα ανεργίας, επιδότηση ενοικίου και άλλα κοινωνικά επιδόματα, που αναγνωρίζονται από το γερμανικό κράτος σε αιτούντες άσυλο. Περίπου 5,7 δισ. ευρώ θα διατεθούν για μαθήματα εκμάθησης γλώσσας και 4,6 δισ. ευρώ για προγράμματα εύρεσης εργασίας.

Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι φέτος θα δεχθούν 600.000 πρόσφυγες και μετανάστες, το 2017 περίπου 400.000 και από το 2018 έως το 2020 περί τους 300.000 ετησίως. Εκτιμά δε ότι το 55% εξ αυτών θα έχει ενταχθεί στην αγορά εργασίας μέσα σε μία πενταετία.

Στο μεταξύ, ευθύνες στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για την ενίσχυση του AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») λόγω της πολιτικής της στην προσφυγική κρίση, επέρριψε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν είναι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που έχει οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των προσφύγων, αλλά το κλείσιμο της Βαλκανικής Διαδρομής.

«Η AfD σε αυτό το μέγεθος είναι προϊόν των τελευταίων μηνών. Τα αίτια βρίσκονται στην λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015 και στην περαιτέρω πορεία», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ στην «Welt am Sonntag» και έθεσε ως ορόσημο την 4η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα δεχτεί η Γερμανία. Στα μέσα του 2015 η AfD έφθανε το 5%, ενώ τώρα τα ποσοστά της είναι ακόμη και διψήφια και στις ανατολικές περιοχές φθάνουν ακόμη και το 20%, επισημαίνει.
 elzoni.gr
16/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin