Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Aνησυχία για Kατάρρευση της συμφωνίας EE - Tουρκίας

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό, καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι ορατός ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα.


Μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η σταθερή ροή των τελευταίων ημερών, 100-120 ατόμων ημερησίως, από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, ενώ πριν από το Πάσχα οι ροές ήταν μηδενικές, αποτελεί μήνυμα της γείτονος με πολλαπλούς αποδέκτες.

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς κανένα περιορισμό μετά την απομάκρυνση του Αχμέτ Νταβούτογλου σκληραίνει τη στάση του ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ενωση να υποχωρήσει στις διεκδικήσεις του υπό την απειλή του προσφυγικού.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση με πολλαπλές δηλώσεις αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημα της Τουρκίας για απελευθέρωση της βίζας, αν δεν ικανοποιηθούν τα κριτήρια που απαιτούνται και τα οποία ισχύουν για όλες τις χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin