Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016

RT: Νέα στοιχεία για τη “σχέση της Τουρκίας με το ΙΚ”

Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου RT ανακοίνωσαν ότι έχουν στην κατοχή τους νέα στοιχεία που αποδεικνύουν — όπως υποστηρίζουν- τους δεσμούς της Τουρκίας με τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ, τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία).

«Μεταξύ των νέων εγγράφων βρίσκεται ένα σημείωμα με "παραλήπτη" το επονομαζόμενο υπουργείο ορυκτού πλούτου του ΙΚ. Ο ίδιος ‘'παραλήπτης'' υπήρχε και στις αποδείξεις έμμεσων δαπανών από την εμπορία πετρελαίου. Αλλά τώρα πρόκειται για ένα διαφορετικό παράρτημα, το οποίο δεν ασχολείται με το πετρέλαιο αλλά με τα χειροποίητα αντικείμενα», αναφέρει ο συντάκτης της έρευνας του RT.

Τα έγγραφα παραδόθηκαν στο RT "από τους εκπροσώπους των κουρδικών μονάδων Λαϊκής Προστασίας, οι οποίες έχουν απελευθερώσει κάμποσες συριακές πόλεις από το ζυγό των ισλαμιστών μαχητών" υπογραμμίζει το RT.

Επίσης, στη διάθεση των δημοσιογράφων του RT υπάρχει — όπως τονίζεται στην έρευνα τού- "μια συνέντευξη ενός αιχμάλωτου μέλους του ΙΚ, το οποίο εξηγεί πώς οι Κούρδοι, απελευθερώνοντας μια από τις πόλεις, διέρρηξαν τους δεσμούς της Τουρκίας με τους τρομοκράτες".

«Όταν τα μέλη του YPG (κουρδικές μονάδες Λαϊκής Προστασίας) κατέλαβαν το Τελ-Αμπιάντ, διέκοψαν όλες τις επαφές (με την Τουρκία), με αποτέλεσμα να εμποδιστεί η πρόσβαση των ξένων μαχητών στη Συρία. Ο συντονισμός με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παραβιάστηκε ευθέως, ενώ διατηρήθηκε μόνο μέσω ιδιωτών και κατασκόπων. Δεύτερον, τα προϊόντα, τα οποία παραδίδονταν από την Τουρκία (σ.σ. στην επικράτεια του ΙΚ) επίσης εξαφανίστηκαν. Τρίτο και σημαντικότερο, τα βυτιοφόρα σταμάτησαν να πηγαινοέρχονται, γεγονός που οδήγησε την οργάνωση (ΙΚ) σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση», σύμφωνα με τις δηλώσεις του αιχμάλωτου μαχητή Αμπού Αγιούμπ αλ Ανσάρι, όπως αυτές παρατίθενται από τον τηλεοπτικό σταθμό RT.

Πέραν αυτών, σύμφωνα πάντα με το RT, αναφέρθηκε και στα ακριβή χρηματικά ποσά τα οποία εισπράττουν μαχητές όπως εκείνος.

«Το Daesh εξαρτάται οικονομικά από το πετρέλαιο. Παλαιότερα, αυτό ήταν κάτι που έκρυβαν, ισχυριζόμενοι ότι πετρέλαιο δεν πουλούσαν παρά μόνο σε ιδιώτες, όμως από αυτούς δεν μπορούν να προκύψουν τόσο πολλά χρήματα. Εμείς εισπράττουμε περίπου 50 ή 100 δολάρια ανάλογα με το αν έχουμε ή όχι οικογένεια. Εγώ, για παράδειγμα, που είμαι παντρεμένος με παιδί, εισέπραττα 135 δολάρια», λέει ο αιχμάλωτος στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους του RT.

Νωρίτερα, οι πηγές του RT προσκόμισαν στοιχεία βάσει των οποίων  όπως αναφέρεται στην έρευνα του σταθμού "αποδεικνύεται η  πώληση πρώτων υλών από τους μαχητές του ΙΚ στην Τουρκία, οι οποίες βρέθηκαν στην πόλη Αλ-Σαντάντι. Μεταξύ αυτών, αποδείξεις έμμεσων δαπανών από το εμπόριο πετρελαίου, καθώς και συνεντεύξεις αιχμαλώτων, σύμφωνα με τις οποίες, το ΙΚ πουλά τις εξαχθείσες πρώτες ύλες του στην Τουρκία".

Η πλευρά της Ρωσίας έχει μιλήσει κατ' επανάληψη για την υποστήριξη της τρομοκρατίας από την Τουρκία. Ειδικότερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατηγορεί την Τουρκία ότι συνδράμει τους μαχητές στη Συρία, παρέχοντάς τους όπλα και διευκολύνοντας τη μετάβαση των εξτρεμιστών στην επικράτειά της. Επιπλέον, πολλοί υποπτεύονται την Άγκυρα για διενέργεια εμπορίας πετρελαίου με τους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους», προστίθεται.

Από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζεται ο προβληματισμός της Μόσχας σε σχέση με τα πυρά προς τη συριακή επικράτεια από την πλευρά της Τουρκίας, εκλαμβάνοντάς τα ως απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας και παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 greece-russia2016.gr
1/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin