Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

ΠΟΛΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ISIS ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ

Τις χερσαίες επιθέσεις κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους εντείνει η Τουρκάι μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτολγου μετά το μπαράζ πληγμάτων, «εξοντώθηκαν σχεδόν 200 μέλη της» στην τουρκοσυριακή μεθόριο και στο βόρειο Ιράκ.

Εναντίον θέσεων της οργάνωσης στις δύο χώρες οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις «έβαλαν 500 φορές» ανέφερε. Τα πλήγματα έγιναν με μέσα του πυροβολικού και των τεθωρακισμένων.

«Θα προχωρήσουμε και σε αεροπορικά πλήγματα εάν χρειαστεί και θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση μέχρι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να εγκαταλείψουν τις θέσεις κοντά στη μεθόριό μας» ανέφερε.

Στο μεταξύ, έξι νεκροί, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα βρέφος, και 39 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι αρχές κατηγορούν για την επίθεση μαχητές του ΡΚΚ. Το πρακτορείο Dogan μετέδωσε πως αντάρτες του ΡΚΚ πυροδότησαν το παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια προχώρησαν στην εκτόξευση ρουκετών.

Την επίθεση καταδίκασε ο Νταβούτογλου, δηλώνοντας ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σε κάθε μορφής τρομοκρατία».
 elzoni.gr
  15/1/16
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin