Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2016

Μπαν Κι Μουν: Φρικτές πράξεις στη Συρία

Για φρικτές πράξεις και αδιανόητες κακοποιήσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού, κατηγόρησε τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μετά την ανάλυση των  προτεραιοτήτων του για το 2016, ο κύριος Μπαν αναφέρθηκε στις εφιαλτικές  εικόνες των λιμοκτονούντων αμάχων στην πολιορκημένη  πόλη Μαντάγια. Η χρήση της πείνας ως όπλου, τόνισε, αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο στρατός του Προέδρου Άσαντ, προέλασε και κατέλαβε, με την υποστήριξη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, την πόλη Αλ Μπαμπ, ένα από τα σημαντικότερα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους, στην επαρχία Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από το Σάββατο σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, τουλάχιστον 63ς τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin