Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016

«Παγώνει» όλες τις επενδύσεις της στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Την αναστολή των επενδυτικών της σχεδίων στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως η Eldorado Gold σε σημερινήσυνέντευξη Τύπου από την Αθήνα την οποία θα δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής Πολ Ράιτ, σε συνέχεια ενημερωτικής ανακοίνωσης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (αργά χθες το βράδυ ώρα Ελλάδος).

Η διοίκηση της Eldorado Gold αποδίδει πλήρως την αλλαγή της πολιτικής της στην Ελλάδα στη στάση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, την οποία χαρακτηρίζει «ανοιχτά συγκρουσιακή». Η καναδική εταιρεία υποστηρίζει ότι η θυγατρική της «Ελληνικός Χρυσός» «αδυνατεί στην παρούσα φάση να ολοκληρώσει τα επενδυτικά της σχέδια στη Χαλκιδική, λόγω των πράξεων και των παραλείψεων του υπουργείου και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, αναφορικά με την έγκαιρη έκδοση αδειών και εγκρίσεων “ρουτίνας”, που δεν είναι μόνο νόμιμη αλλά και συμβατική υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου».

Οπως αναφέρει η εταιρεία, η Eldorado Gold από το 2012 έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα σχεδόν 2.000 άμεσες θέσεις εργασίας, επενδύοντας πάνω από 700 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη των έργων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής φόρων άνω των 120 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin