Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016

Το Ισλαμικό κράτος ''δείχνουν'' για την επίθεση αυτοκτονίας στην Τουρκία

Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες από το Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι πίσω από την μεγάλη βομβιστική επίθεση ενδέχεται να κρύβεται το Ισλαμικό Κράτος.

Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η έκρηξη και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες συμβαδίζουν με την μεθοδολογία του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό επισημάνουν οι Τούρκοι αναλυτές.

«Υπάρχουν δυο ύποπτοι», αναφέρει στο ο Τούρκος αναλυτής και ειδικός για θέματα ασφάλειας, Αττίλλα Σαντικλί. Στη συνέχεια της ανάλυσης του, ο ίδιος προσθέτει: «Πίσω από την επίθεση ενδέχεται να κρύβεται είτε το Ισλαμικό Κράτος είτε το PKK. Η μεθοδολογία της έκρηξης μας βοηθά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να πρόκειται για μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Η οργάνωση στοχεύει σε τέτοιου είδους επιθέσεις, σε χώρους όπου υπάρχει άμαχος πληθυσμός για να ακουστεί η φωνή της».

Χθες το βράδυ, η εφημερίδα «Ραντικάλ» είχε δημοσιεύσει άρθρο γνώμης, το οποίο εμπεριείχε λίστα με μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία προετοιμαζόντουσαν για επιθέσεις εντός της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, με ταχύτητα φωτός, η τουρκική κυβέρνηση επιβάλλει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συσκότιση σχετικά με την έκρηξη στο Σουλταναχμέτ. Πλέον τα τουρκικά μέσα δεν μπορούν να μεταδώσουν εικόνες και λεπτομέρειες από τον χώρο της έκρηξης. 

Από την άλλη, από τα νοσοκομεία της Πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες διαρρέουν πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για τουρίστες από πολλές ξένες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin