Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016

Χωρίς φάρμακα τα νοσοκομεία

Άδεια είναι τα ράφια στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη φαρμάκων», υπογραμμίζοντας ότι δεκάδες καρκινοπαθείς έχουν μείνει χωρίς θεραπεία, στο νοσοκομείο «Λαϊκό».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία όπως το «Ανδρέας Συγγρός» από το οποίο σήμερα έλειπαν τέσσερα αντιρετροϊκά φάρμακα.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ σημειώνει ότι δεν έχουν αποδεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί, παρόμοιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και τον περασμένο μήνα, με το υπουργείο Υγείας να διαβεβαιώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «αυτό ήταν ανακριβές καθώς διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων για τον μήνα Ιανουάριο».

Στο μεταξύ, διευκρινιστική ανακοίνωση για την έκπτωση στις διαγνωστικές εξετάσεις εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανφέρεται η έκπτωση θα υπολογίζεται στην ασφαλιστική τιμή και η συμμετοχή των ασφαλισμένων θα υπολογίζεται στις νέες τιμές που προκύπτουν.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτών παρόχων, οι τιμές 51 αποζημιούμενων από τον Οργανισμό διαγνωστικών εξετάσεων, μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 43% και οι λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%.

Οι τιμές αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και του PET scan μειώνονται κατά 18% και 10% αντίστοιχα, επί των ισχυουσών τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.
 elzoni.gr
12/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin