Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

Σε θέση μάχης τα συνδικάτα κατά της κυβέρνησης. Στους δρόμους και οι αγρότες

Έντονες είναι οι αναταράξεις στην ελληνική κοινωνία, καθώς παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει με ιδιαίτερη αισιοδοξία την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, «εκτιμώντας τη σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τις κυβερνητικές επιλογές με την εφαρμογή – υλοποίηση των καταστροφικών για την κοινωνία και την οικονομία όρων του τρίτου μνημονίου αλλά και με επίκεντρο το ασφαλιστικό».

Ακόμη, αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων και άλλων μορφών κινητοποιήσεων πέραν της 4ης Φεβρουαρίου με εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής να λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής τους.

Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του κατά του σχεδίου για το ασφαλιστικό μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αυτό αποφασίστηκε σε κοινή συνάντηση των φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου επίσης επιβεβαιώθηκε «η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ακόμη και μετά τις "διαρροές" για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις».

Όπως επισημαίνουν οι φορείς, η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).

Την ίδια ώρα, κινητοποιήσεις έως και τις 20 Ιανουαρίου, κατά του ασφαλιστικού, ανακοίνωσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων εκφράζοντας, παράλληλα, την ετοιμότητά τους να μείνουν στα μπλόκα για όσο καιρό χρειαστεί.

Χθες, πάντως περισσότερα από 150 τρακτέρ από την περιοχή της Νιγρίτας βρέθηκαν στον κόμβο της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης προς το Σιδηρόκαστρο σε μια κινητοποίηση προπομπό του τι θα γίνει τις επόμενες μέρες.
  elzoni.gr
16/1/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin