Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

Μπουρκίνα Φάσο: Επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο - 20 οι νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται αιματηρή επίθεση ενόπλων, πιθανότατα ισλαμιστών μαχητών, στο ξενοδοχείο Splendid και σε κοντινό εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, όπου συχνάζουν κυρίως δυτικοί και μέλη των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Ο διευθυντής του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης είπε στα μέσα ενημέρωσης πως κάποιοι από τους περίπου τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ανέφεραν πως αντίκρισαν περίπου 20 πτώματα.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, έκανε γνωστό πως οι ένοπλοι έχουν πιάσει ομήρους.

Λίγο αργότερα ο υπουργός Επικοινωνίας έκανε γνωστό πως 33 όμηροι απελευθερώθηκαν από την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι και ένας υπουργός.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το ξενοδοχείο και αναμένουν εντολή για να πραγματοποιήσουν επίθεση, δήλωσε ο ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ζητήσει την βοήθεια των γαλλικών ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin