Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

Ειδικές δυνάμεις καταδρομέων στέλνει η Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ

Σε ζώνη αστικού πολέμου μεταβάλλεται η νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ειδικές δυνάμεις καταδρομέων του τουρκικού στρατού αναπτύχθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, όπου πάνω από ένα μήνα μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μελών του κουρδικού ΡΚΚ.

Τα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ένα τάγμα περίπου 200 ανδρών των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού έχουν μεταφερθεί από τη δυτική Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν στην κουρδική εξέγερση.

Επικεφαλής των δυνάμεων καταδρομέων ετέθη ο ίδιος ο διοικητής της δύναμης, υποστράτηγος Ζεκαΐ Ακσακαλί. Η ανάθεση της αποστολής σε έναν ανώτατο αξιωματικό είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης, σχολιάζουν αναλυτές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι καταδρομείς εστάλησαν στην περιοχή για τη διεξαγωγή και νυκτερινών επιχειρήσεων κατά των Κούρδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin