Σάββατο, Μαΐου 19, 2018

Δύο κρατούμενοι και δύο αυτοεξόριστοι στη νέα κυβέρνηση της Καταλωνίας

Δύο κρατούμενοι και δύο αυτοεξόριστοι στη νέα κυβέρνηση της Καταλωνίας
Ο νέος πρόεδρος της Καταλονίας σχημάτισε περιφερειακή κυβέρνηση συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν δύο πρώην υπουργούς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές και άλλους δύο που έχουν αυτοεξοριστεί μετά την απόπειρα απόσχισης από την Ισπανία.


Ο αυτονομιστής Κιμ Τόρα, που εξελέγη τη Δευτέρα, εξέδωσε ένα διάταγμα με το οποίο ονομάζει τα μέλη της νέας καταλανικής κυβέρνησης ωστόσο ο σχηματισμός της περιφερειακής κυβέρνησης μπορεί να μπλοκαριστεί από τη Μαδρίτη.

Η ισπανική κυβέρνηση εξακολουθεί ουσιαστικά να ασκεί την κηδεμονία της περιφέρειας, την οποία επέβαλε στις 27 Οκτωβρίου 2017 κατά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας που έμεινε νεκρό γράμμα.

Από αυτήν εξαρτάται αν θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ώστε η περιφερειακή κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα, γεγονός που θα άρει αυτόματα την κηδεμονία η οποία επιβλήθηκε κατ΄εφαρμογήν του άρθρου 155 του Συντάγματος.
  [tanea.gr]
 19/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin