Τετάρτη, Ιανουαρίου 24, 2018

Τρίτο αίτημα υπέβαλε η Άγκυρα στην Ελλάδα για έκδοση των 8 στρατιωτικών

έκδοση των 8 στρατιωτικών
Για τρίτη φορά απηύθυνε αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών που η 'Αγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες από την Ελλάδα η Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ, αναφέρει ανταπόκριση του ‘Αναντολού’ από την Αθήνα.


Ο Ουτσάρ, ενημερώνοντας τους Τούρκους δημοσιογράφους στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, είπε ότι παρέδωσαν νέο φάκελο με νέα στοιχεία.

Είπε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα κρύβεται πίσω από τη δικαιολογία της πιθανούς κακομεταχείρισης ή βασανιστηρίων στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δίκες στην Τουρκία που τελείωσαν και υπάρχουν για όλες βιντεοσκοπημένες ταινίες.

Αξιολογώντας την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου, ανέφερε ότι η Τουρκία έδωσε εγγυήσεις ότι θα τους δικάζει δίκαια. “Δεν είναι δουλειά του δικαστηρίου να πει ότι εγώ δεν εμπιστεύομαι τις εγγυήσεις σας. Η (ελληνική δικαιοσύνη) πρέπει να εμπιστευτεί αυτή τη δήλωση της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν προσθέσει και νέα στοιχεία στο νέο αίτημα για έκδοση, λέγοντας ότι για τέσσερις από τους οχτώ υπάρχουν στοιχεία για ‘δολοφονία από πρόθεση’ και 'απόπειρα δολοφονίας’.
  [riknews.com.cy]
 24/1/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin