Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017

Μέι: Έγινε σημαντικό βήμα προς ένα ομαλό Brexit

Τερέζα Μέι
Με υποδείξεις τόσο από τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Brexit, όσο και από τους υποστηρικτές της ομαλότερης δυνατής εξόδου από την ΕΕ, έγινε δεκτή στη Βουλή των Κοινοτήτων η δήλωση της Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τη συμφωνία έναρξης της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους.


Η κ. Μέι επιβεβαίωσε ότι η αρχή σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων θα γίνει με τη συζήτηση των όρων της μεταβατικής περιόδου, πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για τη μελλοντική εμπορική σχέση.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της αυστηρά χρονικά οριοθετημένης περιόδου εφαρμογής που θα αρχίσουμε τώρα να διαπραγματευόμαστε, δεν θα είμαστε εντός της ενιαίας αγοράς ή της τελωνειακής ένωσης, αφού θα έχουμε φύγει από την ΕΕ. Αλλά θα προτείνουμε να συνεχιστεί ως έχει τώρα η πρόσβαση του ενός στις αγορές του άλλου, ενώ προετοιμάζουμε και εφαρμόζουμε τις νέες διαδικασίες και τα νέα συστήματα που θα διέπουν τη μελλοντική μας συνεργασία», είπε η κ. Μέι.

Σημείωσε ότι για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο επιτεύχθηκε μια συμφωνία που είναι «σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την υλοποίηση του ομαλού και με τάξη Brexit για το οποίο ψήφισε ο κόσμος πέρυσι τον Ιούνιο».

Σε δύο αναφορές που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από την ΕΕ, κ. Μέι είπε ότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου οι νέοι Ευρωπαίοι που θα έρχονται να εργαστούν στη Βρετανία θα πρέπει να εγγράφονται σε ειδικά μητρώα και ότι η Βρετανία θα μπορεί να υπογράφει νέες εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες.
 riknews.com.cy
 18/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin