Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2017

Αργεντινή: Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες εναντίον της "μεταρρύθμισης" του συνταξιοδοτικού συστήματος

Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες
Η κινητοποίηση εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, που εξέταζαν τη Δευτέρα τα μέλη του κοινοβουλίου της Αργεντινής, αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια στο Μπουένος Άιρες ανάμεσα στην αστυνομία και ομάδες ταραχοποιών.


Η πλειονότητα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, διαδήλωσαν ειρηνικά. Όμως μερικές εκατοντάδες νεαροί εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια, ακόμα και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών μπροστά στο κοινοβούλιο.

Τα επεισόδια κράτησαν τέσσερις ώρες. Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν χρήση βλημάτων από καουτσούκ και δακρυγόνων, καθώς δυσκολεύτηκαν να απωθήσουν τους πιο επίμονους διαδηλωτές.

Υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί και στις δύο πλευρές, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι αρχές έκαναν λόγο για δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.
 zougla.gr
 19/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin