Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20, 2017

Η Κομισιόν ενεργοποίησε το άρθρο 7 κατά της Πολωνίας

Την ενεργοποίηση του άρθρου 7 σε βάρος της Πολωνίας αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι η πρώτη φορά που θα ενεργοποιηθεί η σχετική απόφαση σε βάρος κράτους-μέλους της ΕΕ. Αν τελικά “περάσει” η πρόταση της Κομισιόν, η Πολωνία δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στα Συμβούλια της ΕΕ.


Ο Πρόεδρος Γιούνκερ απέστειλε επιστολή στον Πολωνό Πρωθυπουργό, καλώντας τον σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για σχεδόν δύο χρόνια να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος με την πολωνική κυβέρνηση, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος σοβαρής παραβίασης του κράτους δικαίου στην Πολωνία. Προτείνει λοιπόν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εκδώσει την σχετική απόφαση βάσει του άρθρου 7 (παράγραφος 1) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάταξη προβλέπει μέχρι και την αναστολή του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο με διαδικασία ειδικής πλειοψηφίας για όποιο κράτος - μέλος της Ε.Ε. διαπιστωθεί ότι έχει αποκλίνει από τις ευρωπαϊκές αρχές για ζητήματα δικαίου.
 riknews.com.cy
 20/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin