Τρίτη, Δεκεμβρίου 19, 2017

Υεμένη: Τουλάχιστον 136 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα το τελευταίο 10ήμερο

Υεμένη: Τουλάχιστον 136 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα
Τουλάχιστον 136 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Υεμένη σε διάστημα 10 ημερών από αεροπορικές επιδρομές που διενήργησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμός, δήλωσε ο ΟΗΕ, ο οποίος καταδίκασε την «εντατικοποίηση» των επιθέσεων από αέρος.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για την αύξηση του αριθμού των αμάχων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πρόσφατα στην Υεμένη ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιεί ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, μετά τον θάνατο του πρώην προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στις 4 Δεκεμβρίου», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ρούπερτ Κόλβιλ.

«Το γραφείο μας στην Υεμένη επιβεβαίωσε τον θάνατο 136 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 87 έπειτα από αεροπορικά πλήγματα» στις επαρχίες Σαναά, Σαάντα, Ταΐζ, Αλ Χουντάιντα και Μαρίμπ «μεταξύ 6 και 16 Δεκεμβρίου», είπε.
 naftemporiki.gr
 19/12/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin