Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2017

ΕΕ: 1,3 δισ. στην Ελλάδα κατά των φυσικών καταστροφών

1,3 δισ. στην Ελλάδα κατά των φυσικών καταστροφών
Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από την κλιματική αλλαγή έχει στη διάθεση της η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα επεσήμανε η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Corina Cretu, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή τις πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στη Δυτική Αττική που προκάλεσαν το θάνατο 23 συμπολιτών μας και τεράστιες υλικές ζημιές,


Από την πλευρά τους ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Σπυράκη και η ευρωβουλευτής κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του συντονιστή του Ε.Λ.Κ. στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Λ. Βαν Νίστελρόι και της Επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας του Ε.Λ.Κ., κυρίας Ε. Γκαρντίνι, παρενέβησαν στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισαν την ανάγκη για ευελιξία στη στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατεπείγουσα παρέμβαση για την Ελλάδα.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη:

«Απόγνωση είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τους κατοίκους των πλημμυρόπληκτων
περιοχών της Δυτικής Αττικής (όπως και του Δήμου Δέλτα στην Θεσσαλονίκη), 14 ημέρες μετά την φονική θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017. 23 νεκροί έχουν ήδη εντοπιστεί (αν και αυτός δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων). Οι υλικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Τεράστιες ζημιές σε υποδομές, οδικούς άξονες, δρόμους, σπίτια και αυτοκίνητα, υδροδότηση και την ποιότητα νερού, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ελλάδα, αντιμετωπίζει δυσκολία στο να αντιμετωπίσει μόνη της μιας τέτοιας κλίμακας καταστροφή. Ευχαριστώ τα Κόμματα του Ε.Κ. για την άμεση ανταπόκριση. Ζητούμε κοινοτική αλληλεγγύη και βοήθεια. Να κινητοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ), με ευελιξία, για να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Να δρομολογήσει άλλους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς παρέμβασης, δημιουργώντας τα κατάλληλα νομικά και δημοσιονομικά μέσα.

Να εκπονηθεί ένα πενταετές σχέδιο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».
  [elzoni.gr]
 1/12/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin