Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

Xi Jinping: Να μην αμφισβητηθεί η κυριαρχία της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποστήριξε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι πολύ πιο ελεύθερο απ' ό,τι προηγουμένως, αλλά προειδοποίησε το φιλοδημοκρατικό κίνημα εναντίον κάθε «απαράδεκτης» προσβολής της εξουσίας του Πεκίνου, 20 χρόνια μετά την επιστροφή στην Κίνα αυτής της πρώην βρετανικής αποικίας.


Αφού παρέστη στην ορκωμοσία της νέας επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, ο κινέζος πρόεδρος μίλησε για μια «κόκκινη γραμμή» την οποία οφείλουν να μην παραβιάζουν όσοι αμφισβητούν την κεντρική εξουσία σ' αυτή τη βαθιά διαιρεμένη πόλη.

Υψηλόβαθμη δημόσια λειτουργός, η 60χρονη Λαμ, όπως και οι προκάτοχοί της, επελέγη από μια ελεγχόμενη από το Πεκίνο εκλογική επιτροπή και κατηγορείται ήδη ότι είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι η Κίνα δεν σέβεται πλέον την περίφημη αρχή «μια χώρα, δύο συστήματα», η οποία είχε πρυτανεύσει κατά την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ, το 1997.
 in.gr
1/7/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin