Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

Espen Barth Eide: Αναδείχθηκαν τα ουσιώδη στοιχεία ενός πακέτου για τη λύση

Μετά το πέρας της σημερινής διαπραγμάτευσης, ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα δήλωσε πως χθες βράδυ, κατά την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, αναδείχθηκαν τα ουσιώδη στοιχεία ενός πακέτου το οποίο ίσως οδηγήσει σε συνολική διευθέτηση του Κυπριακού.


Πρόκειται, πρόσθεσε, για συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αποτελούν ήδη αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα δύο τραπέζια των συζητήσεων.

  Εάν καταφέρουμε να τα επιλύσουμε αυτά, σημείωσε, βασικά έχουμε τα στοιχεία μιας συνολικής λύσης.

  Ανέφερε, παράλληλα, ότι κατά τις σημερινές συζητήσεις το κλίμα ήταν πολύ καλό.

  Σημείωσε, ακόμη, ότι οι αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν την προετοιμασία το Σαββατοκύριακο, αναπτύσσοντας αυτές τις ιδέες και από το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τα δύο τραπέζια.

Τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων θα συζητηθούν στις δέκα το πρωί, και ακολούθως, από τις δώδεκα το μεσημέρι ώρα Κύπρου, οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού.

  Ο Εσπεν Μπαρθ Αϊντα είπε πως έγγραφα θα υπάρξουν στο τραπέζι από τη Δευτέρα, επί όλων των ουσιωδών θεμάτων.

  Ανέφερε, ακόμη, ότι υπάρχουν ξεκάθαρα θέματα για το τραπέζι της ασφάλειας και των εγγυήσεων και ξεκάθαρα θέματα για το τραπέζι δικοινοτικών συνομιλιών.

Αυτά, πρόσθεσε, έχουν κοινώς κωδικοποιηθεί ως τα θέματα στα οποία μπορεί να σημειωθεί πρόοδος. Υπάρχουν, ανέφερε, πολλά άλλα θέματα, τα οποία, ωστόσο, δεν έχουν τη δυναμική να αποτρέψουν μια συμφωνία.

 Ερωτηθείς εάν οι θέσεις των πλευρών τη Δευτέρα θα κατατεθούν σε χωριστά έγγραφα, απάντησε πως αρχικώς θα είναι χωριστά και έπειτα, με τη συμβολή των Ηνωμένων Εθνών, θα καταλήξουν σε συμφωνημένα σημεία.
 Σταυρούλα Στεργίδου, riknews.com.cy
1/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin