Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Προειδοποιεί η Ιταλία την Αυστρία για τα σχέδια να στείλει στρατό στα σύνορα

Το σχέδιο της Αυστρίας να επιβάλλει συνοριακούς ελέγχους και ενδεχομένως να αναπτύξει στρατό στα σύνορα με την Ιταλία προκειμένου να σταματήσει τη συρροή μεταναστών θα έχει επιπτώσεις στη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας, προειδοποίησε την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.


Ο υπουργός Μάρκο Μινίτι τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία κατεπείγουσα κατάσταση στο μεθοριακό πέρασμα Μπρένερ, στις Άλπεις, όπου θα εφαρμοστούν τα μέτρα. «Ειλικρινά αιφνιδιάστηκα από τα σχόλια του Αυστριακού υπουργού Άμυνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μινίτι.

«Πρόκειται για μια αδικαιολόγητη και πρωτοφανή πρωτοβουλία που, αν δεν διορθωθεί άμεσα, θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες στη συνεργασία (των δύο χωρών) στον τομέα της ασφάλειας» συνέχισε.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Αυστρίας μετά τις δηλώσεις του Ντόσκοζιλ για την ανάπτυξη στρατιωτών στα σύνορα.
 in.gr
4/7/17
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin