Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Τσαβούσογλου: Είναι απαίτηση ΤΚ να παραμείνουν στην Κύπρο τουρκικά στρατεύματα

Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για αποχώρηση του τουρκικού στρατού, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πρόσθεσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στην Κύπρο, διότι αυτό είναι η απαίτηση των Τουρκοκυπρίων.


Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελληνοκύπριων δημοσιογράφων στο Κραν Μοντάνα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι δεν μπορεί να είναι καν όνειρο το θέμα ύπαρξης καταληκτικής ημερομηνίας για αποχώρηση του στρατού, προσθέτοντας ότι αν κάποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να ξυπνήσει.

 Μπορούμε, είπε, να προσαρμόσουμε το σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων, λέγοντας ότι το θέμα "μηδέν εγγυήσεις -μηδέν στρατός" δεν είναι θέση για εκκίνηση της συζήτησης ούτε για την Τουρκία ούτε για τους Τουρκοκύπριους.

 Πρόσθεσε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των πλευρών είναι σημαντικές, αλλά ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση των ανησυχιών των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι, όπως είπε, ήταν πολύ ξεκάθαροι σε κάθε συνάντηση ότι έχουν ακόμα περισσότερες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Αντί, είπε ο Τσαβούσογλου, να κατηγορούμε γιατί έχουν αυτές τις ανησυχίες θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τις κατανοήσουμε.
Πηγή: ΡΙΚ, riknews.com.cy
4/7/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin