Σάββατο, Ιουνίου 10, 2017

Αθήνα προς ΗΠΑ και Βρυξέλλες: Μην πιέζετε για υποχωρήσεις

Η Αθήνα διαμηνύει προς Η.Π.Α και Βρυξέλλες να σταματήσουν την πίεση προς την Ελλάδα για υποχωρήσεις ενόψει  εξελίξεων στο Κυπριακό και στο Σκοπιανό, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας  «ΕΙΔΗΣΕΙΣ»  υπό τον τίτλο «Διπλό όχι της Αθήνας για κύπρο και Σκόπια».


Το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ ο κ. Κοτζιάς φέρεται να του είπε : «Μην μας πιέζεται άλλο , έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς , πιέστε και τους υπόλοιπους».
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον κ. Πάϊατ να  μεταφέρει το μήνυμα αυτό και στην ηγεσία της  Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες επιμένουν σε γρήγορη λύση του Κυπριακού στη νέα Διάσκεψη της Γενεύης η οποία ξεκινά στις 27 Ιουνίου.  Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα Η.Π.Α και Ευρώπη εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξει λύση τώρα πολύ δύσκολα  θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον καθώς η Κύπρος οδηγείται σε Προεδρικές εκλογές τον Φλεβάρη. Επίσης όπως αναφέρει το =δημοσίευμα Η.Π.Α και Ευρώπη πιέζουν για άμεση λύση του Κυπριακού ώστε να αποφευχθεί  εμπλοκή με την εξόρυξη στην Κυπριακή ΑΟΖ εντός του Ιουλίου.

Σημειώνει ακόμα η Αθήνα πιέζεται παρασκηνιακά για υποχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, γεγονός που ο Υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «αιτία πολέμου».
Πηγή: ΡΙΚ- Αλφόνσος Βιτάλης, Αθήνα, riknews.com.cy
 10/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin