Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η τριμερής Ελλάδας - Ισραήλ – Κύπρου

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Στο πλαίσιο της Συνόδου οι ηγέτες των τριών χωρών θα υπογράψουν την Κοινή Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης.


Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής είναι, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, οικονομία και ανάπτυξη με έμφαση στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα των νέων και τα νέα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, η ενέργεια, περιλαμβανομένων των θεμάτων του EastMed, του Euro-Asia Interconnector και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και το περιβάλλον περιλαμβανομένων των ζητημάτων της διαχείρισης υδάτινων πόρων, του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των κλιματικών αλλαγών.

Θα εξεταστούν, επίσης, θέματα που αφορούν τη διασπορά και ζητήματα συνεργασίας των αποδήμων των τριών χωρών.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου, οι υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας, Γεωργίας, Μεταφορών και Διασποράς των τριών χωρών θα έχουν συναντήσεις για ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους.
 elzoni.gr
15/6/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin