Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Εργάζομαι για είσοδό ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα: Jeroen Dijsselbloem

Μια απόφαση, η οποία θα επιτρέπει την επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι το ζητούμενο για το σημερινό eurogroup, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προσήλθε πριν από λίγο για την έναρξη της συνεδρίασης.


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ κατά την προσέλευση, σημείωσε ότι "προς αυτό εργάζομαι, για μια απόφαση που θα επιτρέπει την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κατά τη συνεδρίαση του eurogroup", όμως επεσήμανε ότι αφενός οι όποιες εκτελεστικές αποφάσεις για τα μέτρα της μεσοπρόθεσμης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως και τα όποια μακροοικονομικά στοιχεία τα συνοδεύουν, θα ληφθούν μόνο στο τέλος του προγράμματος το 2018. Επιπλέον εξήγησε ότι τα τελικά μακροοικονομικά στοιχεία (το πόση θα είναι η ανάπτυξη και πόσα τα πλεονάσματα) "αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων των τεχνοκρατών" και όχι των υπουργών και θα πάνε και αυτά το 2018.

Επιπλέον εξήγησε ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή παραμένουν οι διαφωνίες σε σχέση με τις μακροοικονομικές παραδοχές για την Ελλάδα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, αλλά γίνεται προσπάθεια σύγκλισης. Σε σχέση με τα μέτρα του χρέους, σημείωσε ότι το ΔΝΤ ζητά από την ΕΕ "λεπτομέρειες" και οι 19 θα προσπαθήσουν να τις αποσαφηνίσουν. Οι τελικές όμως αποφάσεις για το όποιο μέγεθος της αναδιάρθρωσης θα ληφθούν στο τέλος του προγράμματος.

Το ζητούμενο είναι να δεσμευθεί το ΔΝΤ, λέει ο Πρόεδρος και συμπληρώνει ότι θα ήρθε η ώρα το ΔΝΤ να πάρει τις αποφάσεις του. Σε σχέση με τη δόση, ο Πρόεδρος εξήγησε ότι θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις έγκαιρα και στη βάση της εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων.
 [riknews.com.cy]
22/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin