Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Europol: «Άνευ προηγουμένου» η κυβερνοεπίθεση της Παρασκευής

Η κυβερνοεπίθεση της Παρασκευής που έπληξε οργανισμούς και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο -ανάμεσά τους και το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας- ήταν «άνευ προηγουμένου», ανέφερε η Europol, η οποία υπογράμμισε πως απαιτείται μια «περίπλοκη διεθνής έρευνα» προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.


Για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε κακόβουλο λογισμικό (ransomware) το οποίο κρυπτογραφεί τα δεδομένα των υπολογιστών, εμποδίζοντας την πρόσβαση έως ότου το θύμα πληρώσει «λύτρα» για να λάβει το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Από την κυβερνοεπίθεση επλήγησαν 75.000 υπολογιστές σε 99 χώρες.

Όπως αναφέρει το BBC, αν και η επέκταση του κακόβουλου λογισμικού έχει περιοριστεί, η απειλή δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί. Όπως αναφέρει η Washington Post, Κινέζοι φοιτητές δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εργασίες τους, Βρετανοί γιατροί ακυρώνουν επεμβάσεις, ενώ οι επιβάτες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας έβλεπαν το μήνυμα της κυβερνοεπίθεσης στις οθόνες των σταθμών.
 tanea.gr
13/5/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin