Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Παραχώρηση των 4 ελευθεριών θα αλλοιώσει δημογραφικά την Κύπρο

Εάν παραχωρήσεις τις τέσσερις βασικές ελευθερίες, στην ουσία επτρέπεις σε χρόνο μηδέν να αλλάξει ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την αξίωση της τουρκικής πλευράς για παραχώρηση των συγκεκριμένων ελευθεριών στους Τούρκους πολίτες.


Εδειξα, είπε, ότι είμαι αποφασισμένος για λύση, αλλά υπάρχουν και όρια.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι κάτω από απειλές δεν μπορεί να διεξαχθεί ελεύθερος διάλογος και πρόσθεσε ότι η μη λύση ζημιώνει και τους Τουρκοκυπρίους.

Αναφερόμενος στη διαφθορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι οι φυλακές σφίζουν από ζωή VIP, όπως ανέφερε, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, διερευνήθηκαν υποθέσεις διαφθοράς, χωρίς να έχει σημασία η κομματική ταυτότητα των ατόμων που είχαν εμπλοκή.


  • Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση μελετά τρόπους για αποκατάσταση ή αποζημίωση των κουρεμένων καταθετών, ανάλογα με την πρόοδο της οικονομίας.


 Χαρακτήρισε, επίσης, λανθασμένη την απόφαση της Βουλής για το πρώτο κούρεμα, τονίζοντας ότι η επιλογή των εύκολων αποφάσεων με συνθήματα, οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις.

 Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε σε ντιμπέϊτ που διοργάνωσε ο μη κυβερνητικός οργανισμός "Reaction" με τη συμμετοχή νέων.
   [riknews.com.cy]
15/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin