Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Benjamin Netanyahu: Η ιρανική επιθετικότητα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

O πρωθυπουργός του Ισραήλ τοποθετείται αναφορικά με την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προέβη χθες το Ιράν.


Για «κατάφωρη παραβίαση» του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατηγόρησε το Ιράν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφερόμενος στην εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου που προέβη χθες το Ιράν.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι θα αυξήσει τις κυρώσεις στο Ιράν τον Φεβρουάριο, στη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ιράν έχει πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές από το 2015 που υπεγράφη πυρηνική συμφωνία με τη Δύση για χαλάρωση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από μια περιοχή κοντά στη Σεμνάν, ανατολικά της Τεχεράνης, και η πιο πρόσφατη δοκιμή παρόμοιου πυραύλου είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2016.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι είδους πύραυλος ήταν αυτός που εκτόξευσε το Ιράν και αν τελικά παραβιάζει το ψήφισμα του ΟΗΕ.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook, ο κ Νετανιάχου είπε ότι «ιρανική επιθετικότητα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη».
 kathimerini.com.cy -skai.gr
31/1/17
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin