Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Ακόμη ένα Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, έληξε το Eurogroup της Δευτέρας, παρά την αισιοδοξία που είχε δείξει η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για το ζήτημα του χρέους και της απομείωσής του.

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει συνδέσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με μία συμφωνία για σημαντική μείωση του χρέους και έχει ορίσει προθεσμία ως το τέλος του χρόνου για να αποφασίσει.

Παράλληλα, ευρωπαϊκά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκαναν λόγο για νέες συνομιλίες μετά τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι μπορεί οι περαιτέρω συζητήσεις να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.

Άλλωστε, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ήδη δηλώσει ότι δεν περιμένει μία συμφωνία για μεγάλη ελάφρυνση χρέους.

Ενα δεύτερο Eurogroup μπορεί να χρειαστεί να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, αναφέρουν αξιωματούχοι της ΕΕ. Ενας από αυτούς μάλιστα δήλωσε στο Reuters ότι περαιτέρω συζητήσεις μπορεί να αναβληθούν για τον Ιανουάριο.
 elzoni.gr
6/12/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin