Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2016

Κύπρος: Στη Γενεύη πρέπει να προσκληθούν και άλλα μέρη

Εκ των ων ουκ άνευ είναι η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως σχετικό μέρος, στη Διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη, διαμηνύει η Κυβέρνηση.


Θεωρεί, επίσης, εξίσου αναγκαία την παρουσία στη διάσκεψη της Ευρωπαικής Ένωσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 Οι αναφορές του προέδρου Αναστασιάδη περιέχονται σε γραπτή δήλωση την οποία  εξέδωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με την οποία απαντά σε
ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής πλευράς για τα όσα συμφωνήθηκαν στο δείπνο της πρώτης Δεκεμβρίου με τον Μουσταφά Ακκιντζί.

 Στη γραπτή δήλωση, υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι  αυτό που συμφωνήθηκε  και καταγράφηκε στο ανακοινωθέν είναι να πραγματοποιηθεί τριήμερης συνάντηση και διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί, στη Γενεύη, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου.

 Στις 11 Ιανουαρίου θα γίνει κατάθεση χαρτών για το Εδαφικό, ώστε στη συνέχεια, στις 12 Ιανουαρίου να αρχίσει διάσκεψη, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών και των τριών εγγυητριών δυνάμεων, για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού, την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις.

 Είναι ξεκάθαρο στο ανακοινωθέν, επισημαίνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ότι πρέπει να προσκληθούν και άλλα σχετικά μέρη, σύμφωνα με τις ανάγκες και τους στόχους της διάσκεψης αυτής.


  •  Συνεπώς, προσθέτει, είναι εκ των ων ουκ άνευ η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού η διάσκεψη έχει στόχο και την τροποποίηση διεθνών συμβάσεων που την αφορούν.


 Προστίθεται, επίσης, ότι είναι εξίσου αναγκαία η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Κύπρος είναι κράτος μέλος, των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος θα κληθεί δια ισχυρού ψηφίσματος να υιοθετήσει τα τυχόν συμφωνηθέντα και στη συνέχεια να διασφαλίσει την εφαρμογή τους.

 Αρα, καταλήγει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, οι όποιες άλλες ερμηνείες υπάρχουν δεν ανταποκρίνονται ποσώς στα όσα έχουν συμφωνηθεί κατά το δείπνο της πρώτης Δεκεμβρίου.
 riknews.com.cy
10/12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin