Σάββατο, Δεκεμβρίου 10, 2016

Οι τζιχαντιστές έφτασαν πάλι στα όρια της αρχαίας Παλμύρας!

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έφθασαν στα όρια της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, στην κεντρική Συρία, από όπου είχαν εκδιωχθεί πριν από εννέα μήνες, κι ενεπλάκησαν την Παρασκευή σε σφοδρές συγκρούσεις με τα στρατεύματα της Συρίας.


Οι τζιχαντιστές, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες εξαπολύουν εφόδους για να ανακαταλάβουν την πόλη, τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, «προέλασαν» και έφθασαν «προ των πυλών» της Παλμύρας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής [και μοναδικό μέλος]  του λεγόμενου "Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

«Το βουητό των μαχών ακουγόταν ως το εσωτερικό της πόλης και οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας κινητοποιήθηκαν», πρόσθεσε ο Αμπντελ Ραχμάν.

Την Πέμπτη, οι τζιχαντιστές βρίσκονταν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πόλη, από την οποία είχαν εκδιωχθεί τον Μάρτιο. «Σήμερα, έκαναν νέα έφοδο και προέλασαν», σύμφωνα με τον Αμπντελ Ραχμάν.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin