Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2016

Bashar al-Assad: Η Δύση αδιαφορεί για τα εγκλήματα των τζιχαντιστών

Το ISIS έχει εξαπολύσει επίθεση στην Παλμύρα σε αντίποινα για την επιτυχημένη προέλαση του συριακού στρατού στο Χαλέπι, δήλωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ, εξαπολύοντας «δριμύ κατηγορώ» κατά της Δύσης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.


Τους τελευταίους μήνες, το Χαλέπι έχει γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων από τη μια και ορισμένων οργανώσεων της αντιπολίτευσης και εξτρεμιστικών ομάδων. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο συριακός στρατός και πολιτοφύλακες έχουν απελευθερώσει πάνω από το 98% του ανατολικού Χαλεπίου.

Ο σύρος πρόεδρος κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι αδιαφορούν για τη σφαγή των αμάχων από τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι και για τις επιθέσεις του ΙΚ στην Παλμύρα καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, η Δύση προσπαθεί να σταματήσει την επιχείρηση του συριακού στρατού κατά του ISIS καλώντας τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στη Δαμασκό.

"Η χρονική συγκυρία της επίθεσης του ISIS (στην Παλμύρα) σχετίζεται με την κατάσταση στο Χαλέπι. Είναι η απάντηση αυτού που συμβαίνει στο Χαλέπι, η προέλαση του συριακού στρατού, και ήθελαν να κάνουν αυτό, ας πούμε να υπογραμμίσουν τη νίκη στο Χαλέπι και την ίδια στιγμή να αποπροσανατολίσουν τον συριακό στρατό από το Χαλέπι και να τον κάνουν να κατευθυνθεί προς την Παλμύρα και να ξεκινήσει την προέλασή του και φυσικά το κάναμε", δήλωσε ο Άσαντ.
 kathimerini.com.cy, skai.gr
14/12/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin