Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Όχι σε κλείσιμο αξιολόγησης πριν το Eurogroup

Νέα παράταση φαίνεται ότι λαμβάνει το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι υπάρχουν είναι πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις εκτίμησε ότι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα γίνει «στο άμεσο μέλλον», αν και τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτό μπορεί να συμβεί πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, τόνισε ότι η δουλειά μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών προχωράει και τα πράγματα είναι στη «σωστή τροχιά».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας ότι έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος».

Στο μεταξύ, Μπενουά Κερέ ανέφερε ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αναγνωρίζουν πλέον ότι υπάρχει ζήτημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρόσθεσε ότι αναζητούμε λύση που θα καθησυχάζει τις αγορές, θα επιτρέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και θα αποκαθιστά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, χωρίς όμως να υπονομεύει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί με πλήρη ανεξαρτησία από το ΔΣ της ΕΚΤ, συνυπολογίζοντας σειρά παραγόντων και όχι μόνο τη βιωσιμότητα του χρέους.
 elzoni.gr
29/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin