Κυριακή, Νοεμβρίου 20, 2016

Ιράκ: Αυξάνονται οι "τραυματίες" άμαχου πληθυσμού, αναφέρει ο ΟΗΕ

Η αύξηση στον αριθμό των τραυματιών άμαχου πληθυσμού από τις συγκρούσεις στην ανατολική Μοσούλη ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις και το ISIS είναι τόσο μεγάλη που υπερβαίνει τις δυνατότητες της κυβέρνησης του Ιράκ και των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων να ανταποκριθούν στην περίθαλψη των τραυματιών, ανέφεραν χθες τα Ηνωμένα Εθνη.


Περίπου 200 τραυματισμένοι άμαχοι πολίτες και στρατιώτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, στον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών που έχει καταγραφεί από την έναρξη της εκστρατείας στις 17 Οκτωβρίου για την ανακατάληψη από τις ιρακινές και τις συμμαχικές δυνάμεις του τελευταίου προπυργίου του ΙSIS στο Ιράκ, τόνισε η Λιζ Γκράντ, συντονίστρια του έργου ανθρωπιστικής αρωγής των ΗΕ στο Ιράκ.

Η αναλογία των αμάχων στους τραυματίες επίσης αυξάνεται, φτάνοντας σε ποσοστό 20% κατά τον πρώτο μήνα της εκστρατείας, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, αν και μέρος της αύξησης αυτής ενδεχομένως να οφείλεται στην βελτιωμένη πρόσβαση σε περιοχές που προσφάτως καταλήφθηκαν από τους τζιχαντιστές.
-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin