Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2016

Να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο λευκό σταυρό στα σπίτια τους.: Προβληματικός ο συνασπισμός κατά του ΙΚ στο Ιράκ

Στο Ιράκ αναμένεται σκληρή μάχη κατά των τρομοκρατών στη Μοσούλη. Οι ομάδες που έχουν συμμαχήσει για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης όμως, έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Στις αρχές Οκτωβρίου διεξήχθη στην Ουάσιγκτον ένα συνέδριο προετοιμασίας των επιθέσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που έχει τον έλεγχο της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ.

Από τον περασμένο Ιούνιο η πόλη κατακτήθηκε γρήγορα από τους τρομοκράτες. Έκτοτε κρατούνται εκεί περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Μεταξύ αυτών και Χριστιανοί, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθησαν στο συνέδριο στις ΗΠΑ.

Εκεί έθεσαν το ερώτημα πώς θα μπορέσουν να προφυλαχθούν οι ομόθρησκοί τους από την επίθεση που ετοιμάζει ο ιρακινός στρατός; Η απάντηση που έλαβαν ήταν να ζωγραφίσουν ένα μεγάλο λευκό σταυρό στα σπίτια τους.

 Ωστόσο ο εκπρόσωπος των Χριστιανών επισήμανε ότι αυτό δεν θα βοηθήσει αφού οι σκοπευτές δεν θα μπορούσαν να διακρίνουν από μακριά τους σταυρούς, αλλά ούτε και θα τους λάμβαναν υπόψη τους. Επιπλέον οι σταυροί θα προσέλκυαν και τους τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους".

Ο διάλογος αυτός είναι ενδεικτικός του τι συμβαίνει μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών ομάδων στην περιοχή και του τι μπορεί να συμβεί όταν αυτές θα συγκρουστούν στη μάχη για τη Μοσούλη. Οι εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Σουνιτών είναι μόνο ένα μέρος αυτού του εκρηκτικού μείγματος...
 DW
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin