Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Στον «αέρα» η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Στον «αέρα» βρίσκεται η αποκρατικοποίηση 66% του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) μετά και την τροπολογία του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη να περιορίσει την περιουσιακή βάση της ελληνικής εταιρείας.

Στην τροπολογία περιορίζονται κατά περίπου 300 - 400 εκατ. ευρώ τα δυνητικά έσοδα που έχει λαμβάνειν ο ΔΕΣΦΑ από ανακτήσιμα ποσά προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 829 εκατ. ευρώ.

Οι η αζέρικη Socar έκανε λόγο για αθέτηση της συμφωνίας και ανέφερε πως δεν ήταν ενήμερη για την αλλαγή. «Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν αλλάξει κάτι και εάν ψηφιστεί ως έχει η τροπολογία δεν βλέπω πώς μπορεί να σωθεί η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ» δήλωσε στα Νέα ο επικεφαλής της SOCAR Greece Ανάρ Μαμάντοφ.

«Η αιφνιδιαστική και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τροπολογία του Υπουργού Ενέργειας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και SOCAR για την είσοδο του εν λόγω στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΕΣΦΑ», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Με την ανεύθυνη στάση της, η Κυβέρνηση οδηγεί στη μείωση της αξίας της εταιρείας, δυναμιτίζει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις, ύψους 400.000.000 ευρώ, στο χώρο της ενέργειας που πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη έχει και μεγάλη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία για τη χώρα», τόνισε.
 elzoni.gr
21/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin