Πέμπτη, Ιουλίου 21, 2016

Συρία: Αγανάκτηση μετά τον αποκεφαλισμό παιδιού

Κάτοικοι της πόλης του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, όπως και η μεγαλύτερη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον αποκεφαλισμό ενός παιδιού από "αντάρτες", καταγγέλλοντας μια «πράξη μίσους» σε μια χώρα σημαδεμένη από τις φρικαλεότητες του πολέμου που μαίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η βάρβαρη δολοφονία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε με το βίντεο να αναρτάται χθες σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, διαπράχθηκε από ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι κατηγόρησαν το αγόρι ότι πολεμούσε στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Πώς μπόρεσαν να σφαγιάσουν ένα παιδί με τέτοιο τρόπο;» διερωτήθηκε ο Μπάσελ Ζάιν, ένας 25χρονος κάτοικος της συνοικίας αλ Καλασέ του Χαλεπιού, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες.

Η άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας είναι χωρισμένη στις συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, και τις δυτικές συνοικίες, που ελέγχονται από το καθεστώς.

«Έπρεπε να δικαστεί με δίκαιο τρόπο και ίσως να ανταλλαχθεί με αντάρτες αιχμαλώτους του καθεστώτος αντί του (να διαπραχθεί) αυτή η πράξη μίσους», συνέχισε.

Ο Μοχάμαντ Μπαντάουι, ιμάμης σε ένα τέμενος στο Χαλέπι, τόνισε ότι η ενέργεια αυτή «είναι έργο εγκληματιών. Είναι απαγορευμένη από το ισλάμ».

Το αγόρι αποκεφαλίστηκε από μέλη της οργάνωσης ανταρτών Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, σε δημόσιο δρόμο, στη συνοικία αλ Μάσαντ, την οποία ελέγχουν αντάρτες...
  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin