Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

Pierre Moscovici: Δυνατή σήμερα η συνολική συμφωνία για Ελλάδα

Η Κομισιόν θα φέρει τεχνογνωσία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εφεδρικά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια συνολική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος, προσερχόμενος στη συνεδρία του Eurogroup, ανέφερε ότι “η σημερινή συνάντηση είναι σημαντική, αναζητούμε μια συμφωνία για την Ελλάδα, για το ελληνικό πρόγραμμα, η οποία είναι απαραίτητη”.

Το ελληνικό κοινοβούλιο, πρόσθεσε, ψήφισε χθες σημαντικά μέτρα για τις συντάξεις και τη φορολογία εισοδήματος, αυτές αποτελούν τμήμα ενός μεγάλου πακέτου μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής κρατικών εσόδων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και την επανέναρξη αυτών καθ’ αυτών των αποκρατικοποιήσεων.

“Εκτιμώ ότι το Eurogroup θα αναγνωρίσει σήμερα αυτό το κεκτημένο. Η συζήτηση είναι απαραίτητο να περιστραφεί και σε άλλα δύο στοιχεία που απαιτούνται. Το πρώτο είναι τα πρόσθετα εφεδρικά μέτρα. Η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική πρόταση είναι αξιόλογη, αλλά μπορεί να βελτιωθεί τεχνικά και οικονομικά, αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Σε σχέση με το χρέος εξέφρασε την εκτίμηση “ότι θα αρχίσουμε να το συζητάμε και η Κομισιόν θα προσφέρει την ειδικότητά της. Θα έχουμε μια συζήτηση παραγωγική με στόχο μια συνολική και αποτελεσματική συμφωνία”.

Η συνάντηση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και δεν πρέπει να προδικάσουμε το αποτέλεσμά της, κατέληξε, ο Επίτροπος Μοσκοβισί, έχοντας τονίσει λίγο πριν πως η Κομισιόν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία σήμερα.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin