Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

Ζαχάροβα:Σε αδιέξοδο η προπαγάνδα κατά της Ρωσίας

Την πεποίθηση ότι, το ψήφισμα που θα τεθεί σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο της ιταλικής περιφέρειας του Βένετο δείχνει ότι "η αντιρωσική προπαγάνδα της Δύσης δεν πέτυχε τους στόχους της", εξέφρασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

Το περιφερειακό Συμβούλιο της Βενετίας στις 18 Μαΐου πρόκειται να συζητήσει το κείμενο ενός ψηφίσματος στο οποίο, υπάρχει ένα σημείο που αφορά "την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήματος της Ρωσίας". Εμπνευστές του ψηφίσματος είναι 25 μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου της Βενετίας. Σε περίπτωση που το ψήφισμα εγκριθεί, η Βενετία θα είναι η πρώτη περιοχή της Ευρώπης, που θα αναγνωρίσει το νέο καθεστώς της χερσονήσου.

«Η ψηφοφορία επί του ψηφίσματος στο Συμβούλιο της Περιφέρειας του Βένετο, αλλά και άλλες πολιτικές διεργασίες που συντελούνται, όπως είναι οι δημοσκοπήσεις και το δημοψήφισμα στην Ολλανδία, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η αντιρωσική προπαγάνδα που ξεκίνησε με αφορμή την Ουκρανία, δεν βρέθηκε απλά σε αδιέξοδο, αλλά αρχίζει να βλάπτει όλους εκείνους που την ξεκίνησαν. Αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Izvestia.

Η κ. Ζαχάροβα θεωρεί ότι η Ευρώπη είναι διαφορετική από ό, τι ήταν πριν λίγα χρόνια. «Αρκετοί παράγοντες, όπως η συριακή κρίση, η γενική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η κατάσταση στην Ουκρανία, οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά ζητήματα όχι μόνο της Ουκρανίας (στην οποία δεν υπάρχουν πλέον εσωτερικά ζητήματα), αλλά και στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, επηρεάζουν την μελλοντική εικόνα της Ευρώπης», δηλώνει, στη συνέντευξή της.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα, στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε μια «πραγματική απώλεια της κυριαρχίας στον τομέα της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής».

«Όσο κι αν δραστηριοποιήθηκαν οι μηχανισμοί πληροφόρησης, όσοι νέοι μηχανισμοί και δομές κι αν δημιουργήθηκαν στον τομέα της προπαγάνδας, ο κόσμος δεν μπορεί να μην δει (και το ψήφισμα στη Βενετία το επιβεβαιώνει) ότι η όλη αυτή η πολιτική στρέφεται αποκλειστικά κατά της Ευρώπης. Και μάλιστα δεν πρόκειται για πρόσκαιρες βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, αλλά για μακροπρόθεσμα προβλήματα», επισημαίνει η κ. Ζαχάροβα.
  [greece-russia2016.gr]
18/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin