Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Την πολιτική κρίση που έχει πυροδοτήσει η παραίτηση του Βέρνερ Φάιμαν από την καγκελαρία της Αυστρίας επιδιώκει να αποφύγει ο υπηρεσιακός καγκελάριος.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός του κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) Ράινχολντ Μιτερλένερ, δεν είναι απαραίτητες ούτε μας ενδιαφέρουν οι πρόωρες εκλογές, την ώρα που το ακροδεξιό αυστριακό κόμμα απειλεί τους κυβερνώντες.

Πάντως, σημείωσε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβούλευση με τους πλειοψηφούντες στο κυβερνητικό σχήμα, κεντροαριστερούς του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας (SPÖ) του άρτι παραιτηθέντος καγκελαρίου Βέρνερ Φάιμαν.

Ο τελευταίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα τόσο από επικεφαλής της κυβέρνησης, όσο και από αρχηγός του κόμματός του, μετά τη σύγκρουσή του με την κομματική νεολαία για το προσφυγικό και την απροσδόκητη επιτυχία της Άκρας Δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου.

Το SPÖ διαθέτει 52 από τους 183 βουλευτές στο Εθνικό Συμβούλιο, κάτω σώμα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και 24 από τους 62 αντιπροσώπους στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, άνω σώμα.

Το ÖVP του υπηρεσιακού καγκελαρίου διαθέτει 51 βουλευτές στο Εθνικό Συμβούλιο και 28 εκπροσώπους στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.
 elzoni.gr
11/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin