Τρίτη, Μαΐου 10, 2016

Λαβρόφ: Πρέπει να σταματήσει η υποστήριξη των τρομοκρατών στη Συρία

Την προβληματική κατάσταση στη Συρία, συζήτησαν τη Δευτέρα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του την ανάγκη "να διαχωρίσει η Ουάσινγκτον τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στη Συρία, από τους τρομοκράτες".
Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, Λαβρόφ και Κέρι «αντάλλαξαν συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Ημέρας της Νίκης και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής αλήθειας σχετικά με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο."

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πίεση στις δύο πλευρές που μάχονται στην Συρία για την παροχή βοήθειας. Στο επίκεντρο της προσοχής των Ρώσων και των Αμερικανών διπλωματών βρέθηκαν οι "προσπάθειες των δύο χωρών (Ρωσίας-ΗΠΑ) ως συμπρόεδροι της Διεθνούς Υποστήριξης για την Συρία (МГПС) για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη χώρα αυτή". Τονίσθηκε η ανάγκη να συνεχισθούν οι συνομιλίες μεταξύ των αρχών της Συρίας και όλου του φάσματος της αντιπολίτευσης υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και την αυστηρή τήρηση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών. Σημειώθηκε, επίσης, ο κρίσιμος ρόλος του συντονισμού μεταξύ του ρωσικού και του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου που έχει συσταθεί στη Γενεύη ενός κοινού κέντρου επιχειρήσεων", — σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης, ότι ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε στον Κέρι "την ανάγκη να διαχωρίσει έγκαιρα η Ουάσινγκτον τις αντι-κυβερνητικές δυνάμεις από τις τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και την ανάγκη να κατασταλεί η υποστήριξη των εξτρεμιστών στο εδάφος της Τουρκίας".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, "οι δύο πλευρές συζήτησαν και τα προβλήματα της διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα πιθανά βήματα της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ στην παρούσα φάση».
[greece-russia2016.gr]
10/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin