Τετάρτη, Μαΐου 04, 2016

Bερολίνο: Tα προγράμματα κράτησαν όρθιο το ελληνικό Kράτος

Τα προγράμματα διάσωσης κράτησαν όρθια το κρατικό και χρηματοοικονομικό σύστημα της Ελλάδας, -χωρίς αυτά το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει συντάξεις, μισθούς, λογαριασμούς, τονίζει η εκπρόσωπος του Σόιμπλε, υπερασπιζόμενη τη λογική και την αρχιτεκτονική των προγραμμάτων της Ελλάδας μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας που αποδεικνύει ότι πάνω από το 95% των δανείων δόθηκε για τη σωτηρία ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η κατανομή των δανείων διάσωσης έγινε αιτία και στο παρελθόν να ασκηθεί δριμεία κριτική στα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και όχι μόνο, με τις ισχυρές χώρες και κυρίως τη Γερμανία να κατηγορούνται ότι μέσω αυτών το μόνο που επιδίωκαν είναι να σώσουν τις δικές τους τράπεζες που είχαν μεγάλη έκθεση στις «προβληματικές» χώρες.

«Αυτή η μελέτη δεν μας ενοχλεί καθόλου» δηλώνει ωστόσο η εκπρόσωπος του Σόιμπλε. «Αυτό που πέτυχε η πολιτική των Προγραμμάτων στην Ελλάδα είναι ότι αποφεύχθηκε άτακτη κρατική χρεοκοπία. Για αυτό ήταν αναγκαίο η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της» προσθέτει η Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν για να σημειώσει σε άλλο σημείο «υπό αυτή την έννοια, η εντύπωση ότι όλα έγιναν εις βάρος μόνο των φορολογουμένων δεν ευσταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin