Τρίτη, Απριλίου 19, 2016

Σκληρή “γλώσσα” του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατά του NATO

Ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ χαρακτήρισε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, ως «πληροφοριακό πόλεμο».

«Όντως, στη φρασεολογία της, η ηγεσία του ΝΑΤΟ, έφθασε έως τον παραλογισμό. Σήμερα λένε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο «κατώφλι του ΝΑΤΟ», ότι εμείς μετακινηθήκαμε προς το ΝΑΤΟ και όχι το ΝΑΤΟ προς εμάς» δήλωσε ο Αντόνοφ σε συνέντευξη του στο RT.

Ο ίδιος εξέφρασε την λύπη του διότι, όπως είπε, το καλό που είχε επιτευχθεί με δυσκολίες μαζί με τις χώρες του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό τομέα, ακόμη και στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, σήμερα πετάχτηκε και απλά λησμονήθηκε».

«Μερικές φορές, διαβάζοντας τις δηλώσεις της ηγεσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, νομίζω ότι επιχειρούν και πάλι να μας αντιμετωπίσουν όπως μας αντιμετώπιζαν παλιά, όπως δηλαδή ο μεγάλος που μιλάει στον μικρό.

Μάλιστα σκέφτομαι και κάνω συγκρίσεις με το μυαλό μου και λέω ότι μας αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουν τον άτακτο μαθητή που τον σηκώνουν στον πίνακα, του ζητούν να συμμορφωθεί και τον βρίζουν επειδή δεν έκανε τα μαθήματα του» επεσήμανε ο Αντόνοφ.

Εκτός των άλλων ο κ. Αντόνοφ επέστησε την προσοχή στο ότι πρωτεργάτης της αντιπαράθεσης αυτής δεν είναι η Μόσχα, καθώς η ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων γίνεται στην περίμετρο των δυτικών συνόρων της Ρωσίας.

«Θέλω να πω, ότι όλοι μας το βλέπουμε αυτό, το επισημαίνουμε και λαμβάνουμε τα κατάλληλα στρατιωτικά μέτρα. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω ότι είμαστε κατά του ανταγωνισμού των εξοπλισμών, ανεξάρτητα από το τι λένε κάποιοι « διευκρίνισε ο Αντόνοφ. Προσέθεσε δε, ότι, η Ρωσία δεν αντιστρατεύεται την εξομάλυνση των σχέσεων με τις χώρες του ΝΑΤΟ και τα ευρωπαϊκά κράτη στον στρατιωτικό τομέα.

Στις 20 Απριλίου στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής Ρωσίας —ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στολτενμπέργκ, εκτιμά ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει η συνήθης συνεργασία με τη Μόσχα, που διεκόπη εξαιτίας των γεγονότων στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ περί απειλών που προέρχονται από τη Ρωσία, γίνονται την ίδια στιγμή που η Συμμαχία εντείνει την στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη. Ιδιαίτερη προσοχή προσδίδει η Δύση στην Βαλτική και την Ουκρανία, όπου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια.
[greece-russia2016.gr]
19/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin