Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

Eurogroup - Δεν «βλέπουν» συμφωνία σήμερα

Το στίγμα της σημερινής συνεδρίας του Eurogroup έδωσε ο Πρόεδρός του Γερούν Ντάισελμπλουμ καθώς λίγο πριν μπει στην αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρέπει να περιμένουν καμιά συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα.


Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα, ακούμε καλές ειδήσεις από την Αθήνα, ας δούμε που βρισκόμαστε τόνισε ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η συζήτηση για το χρέος είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της είναι απίθανο να καταλήξουν σήμερα σε κάποια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη δόση του δανείου και θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις και στις μεταρρυθμίσεις.

Κριστίν Λαγκάρντ

Για πρόοδο αλλά με αστερίσκο έκανε λόγο η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσερχόμενη στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Έχει υπάρξει πρόοδος, είπε αλλά πρόσθεσε, χρειαζόμαστε περισσότερα για κάτι που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ορθοποδήσει.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ επανέλαβε ότι «το πρόγραμμα πρέπει να έχει και μεταρρυθμίσεις, όπου καταγράφεται κάποια πρόοδος, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και το χρέος να είναι βιώσιμο. Γι' αυτό το κομμάτι του χρέους δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει κάποια συζήτηση, πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στους αριθμούς που ανακοίνωσε χθες η Εurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, η κυρία Λαγκάρντ εμφανίστηκε λίγο επιφαυλακτική: «Καλοσωρίζω τους νέους αριθμούς που βγήκαν αν είναι ακριβείς. Πιστεύω ότι θα αλλάξουν την προοπτική. Έχουμε δει στο παρελθόν αριθμούς να αναθεωρούνται οπότε πρέπει να τους εξετάσουμε με προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin